2010.01.08.
15:02

Írta: Hage

Elkezdődik a minimál hét

Már tervbe volt véve, hogy csinálunk egy ilyet, hát itt van az ideje. A minimál hét nem újkeletű fogalom a kollégisták körében. Álltalában a hó eleje szokott ilyen lenni, mert még nem jön meg a szülői támogatás és a diákhitel sem érkezett meg. A január azért is extrém hónap, mert a karácsonyi bejgli elfogyott már, az ember visszatér az Alma mater közelébe, ahol szilveszterezik és közben fogy mindene.

A minimál hét egyik célja megmutatni, hogy mennyiből is lehet kihúzni és mi is az, amit mindenképpen meg kell venni a fennmaradáshoz. Nálam ma volt egy bevásárlás, kb nincs is más amit szerintem vennem kéne, de lássuk:

  • Fél kiló kenyér (ez még pótlásra kerül, mert ugye ez nem egy hétig elég, de ki tudja)
  • 2 csomag felvágott
  • 1 doboz tejföl
  • Fél liter tej
  • 10 db tojás
  • 1 üveg pesto

Mondhatjuk, hogy a pesto túlzás, de nagyon sok tésztám van és ennél olcsóbb "szósz" nincs, ha meg csinálnék, akkor ahhoz kell a 80Ft-os sűrített paradicsom, a darálthús (vagy löncshús konzerv...) és még a fűszerek (bár azok is megvannak). Inkább ebből hozom ki amit lehet. Tehát éhen nem halok, dőzsölés sem lesz. A csapvizet meg mindenki megengedheti magának.

A mai menü valami tészta lesz, még nem tudom pontosan milyen. Most viszont kenyér és felvágott, aztán hajrá tanulás. Közben lesznek helyzetjelentések, hogyan is bírom majd.

Szólj hozzá!

Címkék: minimál hét

A bejegyzés trackback címe:

https://hage.blog.hu/api/trackback/id/tr91656866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása